Kahkaha

Bayıldım

Cool

Kızgın

Mahcup

Öğretici

Şaşkın

Suskun

Tatlı

Üzgün

Süper

Domuz gribi için önlem alın

Ana Sayfa » Sağlık » Domuz Gribi » Domuz gribi için önlem alın
Domuz gribi için önlem alın
Vakıf Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Hızır Yılmaz ?Domuz Gribi vakalarında her türlü tedaviye rağmen ölüm ihtimali olduğundan dolayı önleminin alınması gerekiyor? dedi.

Konya Vakıf Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Hızır Yılmaz yaptığı açıklamada Domuz Gribi vakalarında her türlü tedaviye rağmen ölüm ihtimali olduğundan koruyucu önlemlere dikkat edilmesi önem arz etmektedir, diyerek ?Çocuklarda hızlı veya zor nefes alma, huzursuzluk, vücutta solgunluk ya da morarma, beslenememe, uyarılara cevapta azalma ve uykuya meyil, ateşle beraber döküntü gibi belirtilerin olması acil durumu gösterir? dedi. Yılmaz domuz gribine karşı da korunma yöntemlerini açıkladı. Yılmaz şu görüşlere yer verdi: ?Domuz gribi normal griple aynı şekilde bulaşmaktadır. Grip virüsleri insandan insana öksürük, hapşırma ve temas yoluyla bulaşmaktadır. Virüslü ortam, eşya, atık veya materyalle temastan sonra, eller ağız ya da buruna götürüldüğünde de hastalık bulaşabilir. Hastalar virüsü, belirtileri başlamadan 1 gün öncesinden belirtilerden sonra bir hafta daha bulaştırmaya devam ederler. Öksürük ve hapşırmayla çevreye yayılan damlacıklardaki virüsler, ne kadar süreyle canlı kalabileceğini etkileyen ısı, nem oranı, yüzey niteliği gibi pek çok faktör söz konusudur. Bu nedenle hasta karantinaya alınmalı temas edenlerde maske kullanmalı sık el yıkayarak hijyene dikkat edilmelidir.

HASTALIĞIN BELİRTİLERİ
Belirtiler diğer griplerle benzerlik gösterir. Yukarıda bahsedilen temas hikâyesi olan insanlarda 7 gün içinde 38 dereceyi geçen ateş, boğaz ağrısı, baş ağrısı, yaygın vücut ve kas ağrıları, halsizlik, kırgınlık, yorgunluk, karın ağrısı, ishal, kusma, öksürük, balgam çıkarma, burun akıntısı, nefes darlığı gibi gribal şikâyetlere neden olabilir. En önemli belirtiler 38 dereceyi aşan yüksek ateş, kuru öksürük, baş ve kas ağrılarıdır. Nefes darlığı hastalıkta kötü gidişin işaretidir. Domuz Gribi şikâyetleri normal grip, soğuk algınlığı, bronşit veya zatürree gibi hastalıklara benzediğinden benzer şikâyetleri olanların hemen paniğe kapılmasına gerek yoktur. Öncelikle riskli temas hikâyesi olup olmadığı bilinmeli buna göre tedbir alınmalıdır.

HASTALIĞIN SEYRİ VE TEDAVİ
Hastalığın tedavisinde antiviral ilaçlar kullanılmaktadır. Riskli teması olanlar koruyucu ilaç tedavisi almalıdır. Hastalık hafif belirtilerle ayakta da atlatılabilmektedir. Zor nefes almak veya nefes darlığı, bilinç bulanıklığı sık ve uzun süreli kusma, belirtileri gösteren ağır vakalar için hastane ve gerekirse yoğun bakım ve destek tedavileri uygulanmaktadır. Çocuklarda hızlı veya zor nefes alma, huzursuzluk, vücutta solgunluk ya da morarma, beslenememe, uyarılara cevapta azalma ve uykuya meyil, ateşle beraber döküntü gibi belirtilerin acil durumu gösterir. Domuz Gribi vakalarında her türlü tedaviye rağmen ölüm ihtimali olduğundan koruyucu önlemlere dikkat edilmesi önem arz etmektedir.

NASIL KORUNMALIYIZ
Grip virüsünün yayılmasını önlemek için, yüzeylerin (masalar, kapı kolları, banyo yüzeyleri, mutfak tezgâhı, oyuncaklar vb) günlük temizlikte kullanılan deterjanlarla temizlenmesi yeterlidir. Günlük kullandığımız temizlik maddeleri dışında klor, hidrojen peroksit, iyotlu antiseptikler ve alkol gibi bazı kimyasal maddeler de etkilidir.

? Öksürme ve hapşırma sırasında ağzınızı ve burnunuzu bir mendil ile kapatınız. Mendilinizi kullandıktan sonra çöp sepetine atınız.

? Öksürdükten ve hapşırdıktan sonra ellerinizi bol sabun ve suyla en az 15?20 saniye yıkayınız. Su ve sabuna ulaşılamıyorsa alkol içeren el yıkama antiseptikleri de etkilidir.

? Kirli ellerinizle gözlerinize, burnunuza ve ağzınıza dokunmayınız.

? Domuz gribine yakalanırsanız, belirtilerin başlamasından 7 gün sonrasına ya da belirtilerinizin tamamen geçmesinden bir gün sonrasına kadar evde istirahat ediniz.

? Hastalığın bulaşmaması için çevrenizdeki kişilerden uzak durunuz. Gerekirse maske takınız

? Bulunduğunuz mekânı sık sık havalandırınız.?

Domuz gribi için önlem alın - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler

Suyun 7 harikası

Suyun 7 harikası 25 Haziran 2013

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Web Sohbet Güncellendi Yakılmak İstiyorsan Gel Dilekçe Verelim ASB GROUP ENDÜSTRİYEL TEMİZLİK VE GIDA ÜRÜNLERİ PAZARLAMA Access Kurulumu KEKELEYEN ÇOCUĞU SABIRLA DİNLEYİN Teknoloji tasarım ne anlama gelir? Bir General Vardı Türk Ordusunda

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

kelebek.gen.tr – kelebek mirc - Tüm Hakları Saklıdır