Kahkaha

Bayıldım

Cool

Kızgın

Mahcup

Öğretici

Şaşkın

Suskun

Tatlı

Üzgün

Süper

Biraz kilolu yaşlılar daha fazla yaşıyor

Ana Sayfa » Sağlık » Genel Sağlık Bilgisi » Biraz kilolu yaşlılar daha fazla yaşıyor
Biraz kilolu yaşlılar daha fazla yaşıyor

Batı Avustralya Üniversitesi’nde yapılan ve Amerikan Yaşlılık Vakfı dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, aşırı kilolu veya az kilolu olmak ise yaşamı kısaltıyor.

70 yaşının üzerinde 9 bin 200 denek üzerinde yapılan araştırmada, kilosuna dikkat etmeden, hareketsiz bir hayat süren özellikle kadınların yaşam sürelerinin de kısaldığı ortaya çıktı.

70-75 yaşlarındaki gönüllüler arasında 10 yılı aşkın ölüm oranını izleyen araştırmacılar, vücut kitle endeksine göre, kilolu olanların sadece daha az ölüm riskine sahip olmakla kalmayıp, kalp-damar hastalıkları, kanser ve kronik akciğer hastalığı gibi spesifik hastalıklardan ölüm risklerinin de daha düşük olduğunu gördüler.

Obez grup ile normal kilolu grubun ölüm oranlarının aynı olduğunu tespit eden araştırmacılara göre, ancak çok aşırı kilolu olan yaşlıların 10 yıllık sürede ölüm riski daha fazla bulunuyor.

Araştırmanın sonuç bölümünde, kilolu olmanın yaşlı insanlar için daha az zararlı olabileceği ve bunun da bu alanda daha önce yapılan araştırmalardaki bulgularla uyuştuğu kaydedildi.

Araştırmada yer alan doktorlar, yaşlılar için vücut kitle endeksi sınıflandırmasının gözden geçirilmesinin zamanının geldiğini ifade ettiler.

Biraz kilolu yaşlılar daha fazla yaşıyor - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Web Sohbet Güncellendi ERKEKLER PROSTAT MUAYENESİNDEN UTANIYOR! Merdivenden çıkmak Domuz gribinden ölenler artık açıklanmayacak Gıda Zehirlenmesi Zona hakkında bilinmesi gerekenler Makroekonomi – Makroiktisat

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

kelebek.gen.tr – kelebek mirc - Tüm Hakları Saklıdır