Kahkaha

Bayıldım

Cool

Kızgın

Mahcup

Öğretici

Şaşkın

Suskun

Tatlı

Üzgün

Süper

2700 yıllık Hitit İvriz Anıtı, atış talimi için kullanılıyor

Ana Sayfa » Serbest » 2700 yıllık Hitit İvriz Anıtı, atış talimi için kullanılıyor
2700 yıllık Hitit İvriz Anıtı, atış talimi için kullanılıyor

Açık alanda bulunduğu için yıpranan ve tüfekle ateş edilerek tahrip edilen anıt için İl Genel Meclis Üyesi İshak Acar, anıtın korunması amacıyla İl Genel Meclisi’ne önerge verdi. 2 bin 700 yıllık anıtın açıkta bulunduğu için çok yıprandığını belirten İshak Acar, “Tarihi mirasımız olan kaya anıtına sahip çıkmak bizlerin görevi. Özellikle doğal tahribatın oluşturduğu yıpranma nedeniyle kaya anıtı yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Ayrıca bu tarihi anıt sapan taşlarına, havalı tüfek saçmalarına, fişeklere hedef olmaktaydı. Bu konuda gerekli önlemlerin alınarak korumasının sağlanması gerektiğini düşünüyorum. Konya İl Genel Meclisi’ ne bu yönde bir önerge verdim ve önergem kabul gördü. Önümüzdeki günlerde İl Genel Meclisi Kültür ve Turizm Komisyonundan bir heyet Halkapınar’a gelerek anıt ve çevresinde inceleme yapacak. Komisyonun hazırlayacağı rapor, İl Genel Meclisi’nin Ocak ayı birleşiminde görüşülerek karara bağlanacak. Bu kararın olumlu bir şekilde sonuçlanacağını ve kaya anıtının uzay çatı sistemi ile koruma altına alınmasını sağlayacağız” dedi.

Halkapınar Belediye Başkanı Fatih Şentürk ise, İvriz köyündeki kaya anıtının dünyadaki ilk yazılı tarım anıtı ve dünya tarihindeki ilk yazılı kabartma kaya anıtı olma özelliğini taşıdığını ifade ederek, 2 bin 700 yıllık bu kabartmanın büyük değişimler yaşanmadan, tahrip edilmeden günümüze değin geldiğini, hedeflerinin ise gelecek nesillere bu anıtın aynı özellikler içerisinde bırakılmasını sağlamak olduğunu kaydetti. Anıtın korunması için yapılacak her türlü faaliyete belediye olarak destek vereceklerini de dile getiren Başkan Şentürk, “İvriz Kaya Anıtı’nda doğal tahribatın oluşturduğu yıkımın önüne geçmemiz şart. Özellikle yağmur ve kar sularının tuzlu olması kayanın çözülmesindeki en ciddi sorun olarak görülüyor. Yaz döneminde çözülen yerlerden çıkan otlarda, kayanın tahribatındaki diğer önemli bir sorun” şeklinde konuştu.

2700 yıllık Hitit İvriz Anıtı, atış talimi için kullanılıyor - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler

Chat – Sohbet

Chat – Sohbet 06 Nisan 2011

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Web Sohbet Güncellendi KELEBEK Vhost Sistemi Kadınları Mutlu Etmenin Yolları TAKIŞTIR BİJUTERİ İKİ KENT Pardus 2009 Duyuruldu! Der ki Hayat

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

kelebek.gen.tr – kelebek mirc - Tüm Hakları Saklıdır