Kahkaha

Bayıldım

Cool

Kızgın

Mahcup

Öğretici

Şaşkın

Suskun

Tatlı

Üzgün

Süper

İnönü Stadı 2013

Ana Sayfa » Spor » İnönü Stadı 2013
İnönü Stadı 2013

bjk9FM40İşte yeni İnönü Stadı!

Beşiktaş JK Başkanı, Fikret Orman’ın yakın gelecekte açıklayacağı İnönü Stadı’nın yeni hali basına sızdı.  Boğaz’a farklı bir görünüm katacak stad, 120 milyon dolara mal olacak ve 41903 kişilik olacak.

365 GÜN, 24 SAAT YAŞANABİLİR BİR STAT

“Türkiye’de örneği olmayan, dünyada özel projelerde kullanılan bir çatı olacak. 365 gün, 24 saat yaşanabilir bir stat planlıyoruz. Bu yüzden çatıyı çok önemsedik. Çatı şeffaf olacak. Stadın içini, ruhunu yansıtacak. ETFE şeffaf çatı örtüsü ve çelik kablo taşıyıcı sistem uygulaması yapılacak.”

bjk1489FTRİBÜNLER İKİ KATLI OLACAK

Stadın seyirci kapasitesinin 41.903 kişi olmasını hayal ediyoruz. Yani 40 bin+1903…Tabii bu işin esprisi. Ancak şartları değerlendireceğiz. Statta tribünler iki kat olacak. Alt ve üst tribün arasında 2’şer kat loca inşa edilecek. Ancak localar yeni açık dediğimiz tribünün tamamında olmayacak. Orta kısım taraftara ayrılacağı için belli bir yere kadar loca devam ettikten sonra kalan kısım tribüne bırakılacak.

LOCALARIN KURGUSU LÜKS VE KULLANIŞLILIK ÜZERİNE

Locaları en lüks ve kullanışlı olmak üzere kurguladık. 8.5 metrelik cephe planlanıyor. Locaların kapasitesi 1076 kişi olarak planlandı. Özel 1903 tribünü yapılacak. Ayrıca yeni açık olarak bilinen tribünde taraftarlar için çok özel bir tribün oluşturulacak.

bjk73801TEKNOLOJİK VE ÇEVRECİ BİR STAT

Stat tarihi kulelerden 23.5 metre içeri çekilecek. Kule ile eski açık tribünlerin arasında 3000 metrekare bir alan oluşacak. Bu alan müze başta olmak üzere farklı şekilde kullanılabilecek. Çevreci bir stat olacak. Teknolojinin son yenilikleri kullanılacak. Enerjiyi verimli bir şekilde kullanacak.

bjk112919KANADA’DAN AKUSTİK DESTEĞİ

İnönü Stadı’ndaki mevcut akustik yapıyı, Kanada MC Gill Üniversitesi’nden Wieslaw Woszczyk inceledi. Konu görüşülürken ‘Dünyanın en güzel statlarından birini yapacağız, yeni stadın ses ve akustik düzeni ile de ilgilenirseniz, buna izin veririz’ dedik. Çok mutlu oldular. ‘Bu projenin içinde olmak ayrıcalık’ dediler.

Kaynak: haber1903

İnönü Stadı 2013 - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

Can Demir15 Mayıs 2013

Güzel Stad Bekliyoruz :)

BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Web Sohbet Güncellendi Siğil deyip geçmeyin Hislerimle Batan Güneş Bademcik ve geniz eti ameliyatı iRC Service Aut Kodu iptal etmek veya Aktif Etmek Yepyeni iP Teknolojisi Demet Akalın

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

kelebek.gen.tr – kelebek mirc - Tüm Hakları Saklıdır