Kahkaha

Bayıldım

Cool

Kızgın

Mahcup

Öğretici

Şaşkın

Suskun

Tatlı

Üzgün

Süper

250.000 Facebook Profili Yürütüldü

Ana Sayfa » internet » Facebook » 250.000 Facebook Profili Yürütüldü
250.000 Facebook Profili Yürütüldü

Bu hafta 2 girişimci tarafından, Lovelyfaces.com adıyla ABD’de yayına başlayan yeni bir arkadaşlık sitesinin, kamuya açık Facebook sayfalarındaki 250.000 kişinin, ad, yer bilgisi ve fotoğraflarını aldığı bildirildi. Site bu habersiz gönüllüleri, bir yüz tanıma algoritması kullanarak, kişiliklerine göre sınıflandırmış.
Site bu habersiz gönüllüleri, bir yüz tanıma algoritması kullanarak, kişiliklerine göre sınıflandırmış. Böylece üyeler, arkadaşlık yapmak için kendi bölgelerindeki çekingen, kendini beğenmiş, kurnaz, kolay geçinilebilir gibi sınıflandırılmış kişileri seçebiliyorlar.

Sitenin kurucuları bu işi para için yapmadıklarını iddia ediyorlar. Sanat için diyorlar ve hakikaten de Paolo Cirio’nun bir sanatçı ve Alessandro Ludovic’in medya eleştirmeni ve editör olduğu görülüyor. Gerçekleştirdikleri eylem için ise, kritik bir noktaya dikkat çekiyorlar:


    ?Facebook pek çok kişi için güzel bir yer ama aynı zamanda kimlik hırsızlığı ve eş bulma konusunda inanılmaz bir altın madeni. Kullanıcı bunu kontrol edemiyor. Bu sosyal ağların genel karakteri.?

İkili bu zayıflığının Facebook’un 50 milyar $ olarak bildirilen değeri için bir risk olduğunu belirtiyor.

Sayfalarından veri toplamak isteyenlerin, ilgili kişilerden izin alması gereken Facebook ise hukuki süreç başlatmaktan bahsediyor :


    “Kişilerin bilgilerini yürütmek, bizim kullanma koşullarımızı ihlal anlamına geliyor. Bu tür ihlallere karşı şiddetli hukuki eylemler yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Siteyi de inceliyoruz ve uygun hareketi yapacağız.”

Cirio ve Ludovic sitelerinin hiçbir yerinde para kazandıklarına dair bir işaret olmadığına dikkat çekiyorlar ve pratikte Facebook’taki insanlardan izin almanın mümkün olmadığını ve aldıkları profillerin zaten halka açık olduğunu belirtiyorlar.

Ama hatırlatılması gereken diğer bir konu; Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in 2003’de Harvard’tayken, okulun sunucularından sınıf arkadaşlarının isim ve resimlerini yürüterek FaceMash isimli ilk sistemini kurmuştu. Hatta sistemde 2 kişiyi yanyana koymak ve hangisinin daha güzel olduğunu oylamak mümkündü. Bu nedenle, Facebook’un dava açması durumunda, sitenin kurucularının “bunu yapmayı senden öğrendik Zuck” şeklinde savunma yapması çok olası.

250.000 Facebook Profili Yürütüldü - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Web Sohbet Güncellendi SOLUK SOLUGA -2 Windows 7’den Netflix desteği Gönül Eczanesi Arkadaş Arıyorum Arkadaş Garaj mezunu , üniversite terk PES 2012 için 3 boyut

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

kelebek.gen.tr – kelebek mirc - Tüm Hakları Saklıdır